Rants

Stuck in Bombay

Nov 24, 2005 | 2 minutes read

Tags: Bombay, Buffel, Indien, Mat

Categories : Indien, Resor

Har forsokt fa tag pa tagbiljetter soderut idag. Tagen var fullbokade anda tills pa mandag sa nu hoppas jag att det finns platser pa en buss imorgon kvall.

Folk har ar ungefar som dom var i Thailand nar man fragar om vagen. Aven om dom inte vet sa pekar dom nanstans och sager att det ar dar. Det tog ungefar hela dagen att hitta ett kontor dar man bokar tagbiljetter. Hittade ett pa centralstationen forst men dar kunde inte turister boka. Saker och ting kan vara lite omstandigt har men det ar bara att rycka pa axlarna och se glad ut sa loser det sig till slut 🙂

Ikvall var jag och fikade pa ett ”western style cafe”. Det gick pa runt 20 kronor, ungefar dubbelt sa mycket som jag betalade for middagen. At cheese pakoda och punjab samosa till middag, pakodan var riktigt god!

Pa vagen tillbaka sa kom det en indisk gubbe med en buffel i koppel.. mitt i mangmiljonstaden Bombays rusningstrafik! Sant ar liksom vardagsmat har. Det ar knappt sa att jag reagerar langre.

Det finns langa strander har i Bombay men med tanke pa att det ar en stad med 16.5 miljoner invanare sa ar vattnet inte sa rent. Annars skulle det vara skont att slanga sig i och svalka av sig lite nar solen steker pa pa dagarna. Det ar nog inte sa mycket mer an 30 grader i skuggan men i solen ar det sakert mellan 40 och 45 sa det kan bli lite svettigt ibland. Och sen ar luftfuktigheten grym!

Ser fram mot att komma soderut, kanske bo i en cocohut 🙂