Rants

Skavsar

Dec 1, 2005 | 3 minutes read

Tags: Ernakulam, Fort Cochin, Indien, Kobra, Kochi, Skavsår

Categories : Indien, Resor

Nu har jag kommit till Kochi i Kerala. Det ar en liten stad pa en halvo som ar valdigt lugn och med mestadels gamla hus fran den tiden omradet var en portugisisk koloni. Bortsett fran rikshor som vill skjutsa en hit och dit for inga pengar alls (mot att man tittar i nan affar) sa ar det inte mycket trafik har.

Egentligen sa ar Kochi tva stader, Ernakulam som ligger pa fastlandet och Fort Kochim som ligger har ute pa halvon. Jag kom till Ernakulam vid halv sju imorse efter annu en natt pa en buss. Ernakulam ar den nyare och stressigare delen av Kochi sa dar var det full fart redan nar jag kom. At lite frukost dar och knallade runt ett tag innan jag gick till farjan over hit till Fort Kochim. Farjan kostade 2.5rs (45 ore) och tog val 20 minuter ungefar. Nar jag kom hit gick jag och satte mig pa en bank i en park for att vila lite. Det blir ratt varmt att knalla runt med ryggsacken i varmen har…

Jag var nog huvudattraktionen i parken tror jag. Hade inte suttit mer an ett par minuter nar det kom en indier och satte sig bredvid och borjade prata med mig. Han var nyfiken pa var jag kom fran, vad jag jobbade med, vad man tjanar i sverige, vad det kostar att leva dar…

Efter en stund kom det en busslast med skolbarn till parken. Dom var inte sena att komma fram och fraga var jag kommer fran och vad jag heter. Och hur jag mar. Det var likadant i Mangalore igar.. da kom det en halv skolklass och halsade pa mig.

Nar jag sen gick fran parken for att fixa nanstans att bo sa satt det en gubbe med tre korgar framfor sig pa andra sidan vagen. Han ropade och oppnade en korg. Dar i lag det en kobra som han vackte till liv… da drog jag snabbt darifran!

Hittade ett rum for 250rs (45kr) som var rent, frascht, har tva 120 sangar, dusch och toalett med varmvatten. Det ar ingen sjalvklarhet med varmvatten har i Indien och finns det sa ar det inte sakert att det finns dygnet runt. Det har rummet ar det finaste jag bott i hittills och samtidigt det billigaste. Dessutom ligger det formodligen i det tystaste omradet jag bott i sa jag kommer nog sova gott inatt.

Jag sov gott pa bussen natten som var oxa.. lite for gott. Hittade ingen toa innan jag klev pa bussen men den skulle snart stanna dar det skulle finnas en toalett. Problemet var bara att da hade jag redan somnat och vaknade precis nar bussen borjade rulla darifran. Det tryckte pa ganska bra i blasan imorse 🙂

Efter dom senaste dagarnas knallande i varmen sa har jag borjat fa skavsar pa ena foten. Tankte stanna har ett par dagar nu sa da kan jag ha sandalerna pa mig. Forhoppningsvis gar det over innan jag aker vidare.

Nu ikvall sa har jag atit notkott for forsta gangen i Indien. Har i soder ar det valdigt manga som ar kristna sa det finns ko pa menyn har. Det ar sa sjukt billigt har sa att egentligen skulle man nog kunna leva ett ar i Indien pa en normal svensk manadslon. Middagen idag kostade t.ex. 17 kronor med dryck. Och da gar det att ata bade billigare mat och pa billigare stallen.