Rants

Det var ett par dagar sen sist nu.

I onsdags kvall motte jag upp tva svenskar i Delhi och sen i torsdags tog vi en Delhi-sightseeing. Vi borjade med att hyra en bil med chauffor for 800rs (ca 150kr) for hela dagen. Sen korde han oss till tagstationen dar vi bokade biljetter vidare till Agra, och sen darifran till Bombay. Stationen var sjuk! Fullt med folk overallt, rikshas, bilar, cyklar och totalt kaos utanfor!! Fattar inte hur det gick till men pa nat satt sa hittade chaufforen in och lyckades parkera bilen dar. Nar vi akte darifran fick vi plocka fram skohornet for att fa loss bilen fran parkeringen 🙂

Efter det akte vi upp till Jama Masjid i Old Delhi. Dar var det bara tranga grander, sopor, kor, getter, hons, trafik och sjalvklart proppat med folk. Vi gick upp i ett torn dar man sag hela Delhi.. eller jag vet inte om det var hela for vart man an tittade sa var det bara hus sa langt man sag!

Sen akte vi vidare kors och tvars genom hela Delhi och kollade pa en massa tempel, India Gate (en triumfbage), lyxkakar, boulevarder och grander. Det finns verkligen ALLT i Delhi!

Nar vi hade betalat chaufforen 300rs extra for att satta pa AC:n i bilen och blivit avslappta kakade vi middag pa Gaylord!! Yes, restaurangen heter sa. Varsta lyxkrogen med 5 meter hogt i tak, 3-4 kypare som passade upp pa en hela tiden och sag till sa att maten pa tallriken inte tog slut. For allt det betalade jag runt 70kr!

Efter middagen drog vi till Pahar Ganj och jag checkade ut fran mitt hotell. Vi strosade runt en stund dar i det som kan jamforas med ett bombnedslag bland kor, gatuforsaljare, backpackers, tiggare osv. nar det borjade trummas och spelas. Da kom det en orkester (som spelade falskt som fan) foljd av folk med stora kristallkronor pa axlarna som i sin tur var foljda av en lastbil med elaggregat till lamporna!

Sen drog vi till Connaught Place dar jag checkade in pa de andras hotell for natten.