Rants

Ny dag, ny stad

Nov 20, 2005 | 2 minutes read

Tags: Agra, Bombay, Indien, Mathura, TÃ¥g, Tiggare

Categories : Indien, Resor

On the move again. Akte fran Agra igar. Forst fick vi aka tillbaka en bit till nan stad som heter Mathura. Sjalva tagresan var inga problem men pa stationen i Mathura kandes det lite freaky ibland. Det hade blivit morkt nar vi kom dit och fran borjan skulle det bara varit en halvtimmes vantan pa taget till Mumbai (Bombay) men tagen ar inte alltid on schedule har i Indien… dessutom sa andrade dom spar pa vart tag flera ganger.

Medans vi vantade dar sa borjade det komma en del tiggarungar med sitt vanliga “one rupee siiir”. Det ar val ingen fara men man haller garna i sina saker 🙂 Da ar det varre nar det staller sig vuxna indier som inte ser helt snalla ut och glor pa en fran en halvmeters hall bakom ryggen. Det var nog inte sa vanligt med vita manniskor i den dar halan sa det kanske var darfor men det kandes ratt skont nar man kunde kliva pa taget.

Tagresan gick hur bra som helst. Vi akte luftkonditionerad sovvagn som sag ut ungefar som dom i Sverige. Fast har ingar allt. Tva mal mat, kaffe, handdukar, lakan… allt for 150 spann ungefar.

I var tagkupe var det forutom oss en tjej fran Norge, en indier fran Australien och en man fran Pakistan. Man traffar mycket kul folk pa tagen har!

I morse, efter 14 timmars resa kom vi fram till Mumbai. Dar tog vi en taxi som sag ut som en Fiat fran 50-talet, vilket alla gor, till hotellet. Trafiken har i Mumbai ar mycket lugnare och mer civiliserad an i Delhi och luften kanns frisk nar man andas. Formodligen hade den inte gjort det om jag inte varit i Delhi innan 🙂

Hotellet var en liten historia for sig. Det finns inget handfat pa toaletten och duschen har bara kallvatten. Varmvattnet far man i en kran lite over knahojd. Annars verkar Mumbai vara en bra stad. Sag massvis med slumomraden fran taget men har nere i den delen vi bor ar det lite som London ungefar. Fast varmare!