Rants

I forrgar var jag och kollade pa Kathakalidans som ar en gammal konstart harifran Kerala. Egentligen var det ratt lojligt men samtidigt kul att se. Formodligen var det nog ganska turistanpassat men om man hade tankt sig det hela pa en strand i manskenet eller ute i djungeln vid en stor brasa sa hade det nog sett coolt ut.

Har i Kerala sa ar det inte sa manga restauranger som har tillstand att servera ol men det ar anda inga storre problem att fa en ol om man vet hur man ska bete sig. Man bestaller helt enkelt in en ”special tea”. En special tea ar inget annat an en kall ol som serveras i en tekanna. Det star inte pa menyn men dom flesta stallen verkar ha det.

Igar sa akte jag fran Kochi ner till Varkala. Taget var en och en halv timme forsenat vilket inte forvanade mig ett dugg. Sen tog det drygt 4 timmar att aka 18 mil… tagen ar inte sa jattesnabba har, aven om man aker med expresstagen sa gar dom sallan over 40km/h.

Nar jag kom fram sa tog jag in pa ett hotell som jag last om pa en webbsida. Det ar det dyraste hotellet jag bott pa hittills, 90 kr dygnet. Efter att jag hade checkat in igar sa gick jag upp pa hotellets takrestaurang for lite middag och en kall ol. Nar jag satt dar och slappnade av med palmerna vajandes och vagornas brus fran stranden sa sag jag nagot som rorde sig pa ett hustak bredvid hotellet. Forst trodde jag att jag bara hade inbillat mig for det forsvann igen men efter ett tag sa kom det tillbaka. Det strok fram och tillbaka pa taket ganska lange och jag trodde forst inte mina ogon men efter ett tag sa insag jag att det var en katt… en stor katt! Kan inte saga sakert vad det var men det maste ha varit antingen en puma eller en leopard!

Idag har jag varit nere pa stranden har i Varkala. Ska man spendera en dag pa en strand sa ska det vara som det ar har. Stranden ligger som en guldgul bage nedanfor 50 meter hoga klippor. Uppe pa klipporna finns det en del sma affarer, cafeer och restauranger och sen ar det ett par smala trappor som leder ner till stranden. Dar nere kunde man sen ligga utan en massa ”jewellry sir?, drinks sir?, tattoos sir?” som det var i Goa. Uppe pa klippan vid stranden svajade kokospalmerna och banantraden och ovanfor dom sa svavade ett 50-tal falkar som ibland stortdok ner i vagorna i sina forsok att fanga en fisk.

Vagorna var i storleken +2 meter idag och nar de riktigt stora vagorna kom sa tumlade man runt sa att man inte hade en aning om vad som var upp eller ner… harligt!

Funderar pa om jag skulle stanna har tills det ar dags att aka hem.