Rants

Goa

Nov 26, 2005 | 3 minutes read

Tags: Bombay, Goa, Indien

Categories : Indien, Resor

Sa var jag i Goa nu da. Efter en galen natt i den tyska volvobussen sa kom vi hit i morse. Till att borja med sa tog det narmare tre timmar att ta sig ur Bombay med bussen, da kanske ni forstar hur stor den staden ar! Sen gick det undan daremot… formodligen sa gar det inte att kora en buss sa fort pa svenska motorvagar som resan pa dom indiska kostigarna gick. Eller kostigar var det val inte for vagarna var hyfsat bra men det svangde konstant som pa en alpvag ungefar. Men man studsade och flog i stolen mer eller mindre hela natten eftersom det gick sa fort att minsta lilla gupp kandes som om bussen korde over en ko.

Har i Indien kor man inte om nar man har fri sikt utan har kor man om nar man har tutat nagra ganger och blinkat lite med lysena. Det finns inga toaletter pa indiska bussar heller och sjalvklart sa blev jag skitnodig typ tva minuter efter att vi hade akt.

Hur som helst sa gick resan bra, utan olyckor. Varken i trafiken eller i brallorna!

Nar vi kom fram sa var taxichaufforerna som galna. Dom klev till och med in pa bussen och borjade ragga kunder. Sa att vi inte skulle ha nan taxi och klev av bussen. Dar ute sa kom dom fram och ville ha 150rs for att kora oss. ”No, you get 50 rupees, no more” sa jag. Det var okej for en chauffor sa vi gick till hans bil. Val dar med bagaget i hans baklucka skulle han ha 50rs var for resan. Da tog jag bara vaskan och gick darifran och sen tog vi lokalbussen istallet. Den kostade 7rs och tog en kvart.

Hotellet var ratt bra. AC, pool, schysst badrum och nara till allt men det kostade 1000rs for tre personer sa idag har vi gatt omkring och fragat pa nagra andra stallen. Dom flesta har varit fina och det billigaste stallet kostar 400rs (72 kronor) for tre pers sa imorgon blir det flytt.

Annars ar Goa lite som vilken turistort som helst. Varmt, badstrand, massa turistfallor i form av gatustand eller affarer med kladkopior. Och hur manga restauranger som helst!

Vi kakade pa en kanonrestaurang ikvall. Jag at dyrt och min mat gick pa 45 spann… Dessutom sa var det suverant! Vi blev erbjudna att komma in nan dag pa formiddagen for att fa vara med nar dom gor mice en place (forberedelser) till kvallen och lara oss laga lite indiskt sa det blir det nog en dag.

Stannar nog kvar nagra dagar har for det ar ratt skont efter allt underbart kaos i storstaderna har. Sen bar det av ner till Kerala.