Rants

En stad vaknar till liv.

Nov 30, 2005 | 2 minutes read

Tags: Cricket, Indien, Mangalore

Categories : Indien, Resor

Sa var jag i Mangalore da. Kom kl. 5 i morse sa jag fick se nar staden vaknade till liv. Det var bara nagon enstaka manniska ute och gick nar jag kom. Antagligen pa vag till jobbet. Sen okade livet sakta men sakert. Satte mig pa en busshallplats och tittade nar den indiska medelklassen motionerade i en park i morkret. Nar solen gick upp sa tog en massa cricketspelare over parken for att spela cricket. Kl. 7 pa morgonen!!

Gick runt ett tag for att hitta nat stalle att ata frukost pa men jag hittade inget som oppnade fore tio. Det ar nog varken vanligt med turister har, har inte sett en enda vit manniska pa fyra timmar har, eller att de som bor har ater frukost ute.

Sen gick jag runt lite och hamnade pa marknaden nar dom holl pa att plocka upp frukter, blommor och fisk i sina stand. Flera Indier hejade, vinkade och log. Och fragade: ”You are from, where?” Det ar en standardfraga nar det kommer en vit manniska har i Indien, fast till skillnad fran dom mer turisttata omradena sa var det inte ett forsok att fa mig att kopa nagot eller aka nanstans med en riksha har. Det var bara av nyfikenhet.

Dom allra flesta Indier ar valdigt trevliga och hjalpsamma fast det ar ofta dom andra som man marker. De som tigger, de som forsoker salja nagot eller de som forsoker lura en. Jag tror dock att jag borjar kunna urskilja vem som ar nyfiken och bara vill vaxla nagra ord fran de andra.

Mangalore verkar inte ha sa mycket att erbjuda sa jag ska se om jag kan aka vidare till Kochi i Kerala ikvall.

Forresten sa ar nog varlden ganska liten. Sista kvallen i Goa sa var det en kille som fragade om jag hade akt dit fran Bombay. Han hade sett mig dar… hur stora ar dom oddsen?