Rants

Den sista färden…

Dec 13, 2005 | 4 minutes read

Tag: Indien

Categories : Indien, Resor

Eller ja, inte den sista men åtminstone den sista i Indien. För den här gången!

Min hemresa började på lördagseftermiddagen i Bangalore. Åkte ut till flygplatsen och inväntade mitt flyg till Delhi. Efter några timmars väntan (4 närmare bestämt) på flygplatsen klev jag på planet, en Airbus 320. Den flygningen tog två och en halv timme. Under inflygningen över Delhi så såg jag verkligen hur stor staden är. Det går inte att beskriva men under nästan en halvtimmes flygning så såg man bara ljus överallt. Ljus från gatlyktor, bilar, hus och alla Delhis små eldar.

På flygplatsen i Delhi fick jag ta en buss mellan inrikes och utrikesterminalen. Åkte i en halvtimme inne på flygplatsområdet för att komma fram!

Väl framme vid utrikesterminalen började nästa långa väntan. Var där vid halv elva och incheckningen var inte förrän klockan tre på natten. I incheckningshallen fanns varken något att göra eller knappt några stolar att sitta på. Informationsskyltar och liknande var av indiskt slag, dvs. nästan obefintliga och ibland sprakade det något i stort sett ohörbart ur en gammal högtalare.

Klockan tre checkade jag in och fick gå igenom immigrationskontrollen till avgångshallen för nästa väntan. Där fanns det några tax-freebutiker och ett par ställen att äta och dricka på. Däremot så var det väldigt dyrt där! Tog en öl (en liten) för 150rs vilket är mer än dubbelt så mycket som en dubbelt så stor kostade någon annanstans i Indien!

Efter ett par timmars väntan där (incheckningen är tre timmar innan avgång i Indien) så fick jag gå igenom säkerhetskontrollen till gaten bara för att vänta ytterligare nån timme där.

Slutligen då klockan sex på morgonen så fick jag kliva på planet. Då hade jag varit vaken nästan ett dygn.

Somnade till lite men vaknade då planet taxade ut till start, nästan ett dygn senare skulle det visa sig att den kvarten blev min enda sömn under hela hemresan.

Efter drygt sex timmars flygning landade jag i Kiev för att byta plan. Eller rättare sagt för att vänta i fem timmar på att hoppa på planet till Sverige. Flygplatsen i Kiev är modern men ganska liten. Den består av en ny taxfreeshop, ett café och en pub så vad gör man då när man väntar? Jo, man tar ett par öl såklart. Åtminstone när taxfreen håller ungefär samma prisnivå som i en svensk butik.

Flygningen till Sverige från Kiev tar inte mer än två och en halv timme så det var en ganska lindrig sista etapp. Under inflygningen över Stockholm så slog det mig att det är en väldigt liten stad… åtminstone så kändes det så efter att ha sett städer som är drygt femton gånger så stora.

På Arlanda tog det mig ungefär tio minuter att komma från planet till en väntande mamma i ankomsthallen. Skönt att bara ha handbagage när man reser 🙂

Sen åkte vi hem till henne där jag fick en välbehövlig dusch och lite svensk mat i form av julskinksmacka till förrätt och helstekt biff med potatisgratäng. Därefter bar det av till syster för att visa lite foton och snacka skit en stund innan det var dags att sova en stund. Då hade jag varit vaken i 42 timmar, minus den där kvarten jag sov i Delhi.

Sen igår då så tog jag bussen in till Stockholm för att ta tåget hem till Örebro. Då hade jag redan börjat längta tillbaka till Indien!

Vid halv fem klev jag innanför ytterdörren här hemma. Vilket välkomnande jag fick!!!

Hade tänkt mig en lugn skön kväll med nåt gott framför tv:n men vad möts jag av? Jo, det första jag ser är att bokhyllan är utdragen från väggen. Kliver in i hallen och ser att tv:n är borta! Och stereon!

Jag har haft inbrott!!!

Släpper bara alla saker där jag står och tar ett varv i lägenheten för att kolla. Är det verkligen sant? Jo, det är det.. jag bara skakar av ilska!

Köksfönstret är uppbrutet. Tv, stereo, dvd och min sparbössa i form av ett sånt där rör som en del whiskyflaskor ligger i är borta. I övrigt ser allt helt orört ut.

Jag ringer till polisen och talar om att jag haft inbrott och det kommer hit två poliser, en manlig och en kvinnlig, för att titta. Dom tittar på fönstret, konstaterar att det inte är alla som har en motorcykel i köket och frågar vad jag sett som är borta. Sen kommer den manlige polisen med kommentarer som: ”Båda fönsterhakarna borde inte gått av när dom bara brutit på ett ställe.”, ”Konstigt att dom inte tagit motorcykeln.”, ”Datorn är kvar.. det är lite konstigt.”.

Nu har jag börjat ladda upp alla bilder här men det tar en stund. Jag återkommer med en sammanfattning av Indien-resan också så småningom.