Rants

Agra

Nov 19, 2005 | 3 minutes read

Tags: Agra, Agra fort, Bröllop, Indien, Riksha, Tåg, Taj Mahal

Categories : Indien, Resor

Pa fredagen sa akte vi med taget till Agra. Pa taget gick det folk och salde mat. Vi snackade med ett par fran Canada och nagra indier fran Kerala hela resan. Indierna hade en 40-timmars(!) resa att se fram mot, medans det rackte med 3 timmar ungefar for oss. Paret fran Canada skulle bo pa samma hotell som oss sa vi delade en taxi dit.

Nar vi kom fram till hotellet fick vi nastan en chock. Vi hade ringt och bokat ett rum for tre och for 600rs sa vi hade inte forvantat oss sa mycket, men nar vi klev in genom dorrarna sa var det marmorkladda golv och trappor, sangarna hade rena fina lakan och badrummet sag frascht ut sa vi trodde att vi skulle fa ett helt annat pris nar vi val var dar. Men det var 600rs!! Sheela Inn heter hotellet och det rekommenderas om nan ska till Agra.

Vi at lite sen lunch pa hotellets takrestaurang i solnedgangen med Taj Mahal i bakgrunden. Sen blev det en svang med riksha, forst till tagstationen dar vi forsokte boka om vara tagbiljetter till Mumbai och sen skulle vi aka riksha tillbaka. Nanstans inne i ett ghetto pajade var riksha! Han som korde forsokte fa igang den ett tag men till slut gav han upp. Da skulle vi aka med en annan riksha resten av vagen men vi motte paret fran Canada och joinade dom for lite kak pa en annan takservering. Det visade sig att det inte var sa langt till vart hotell sen sa vi gick hemat. Pa vagen till hotellet sag vi en fest och kikade in dar. Det var ett brollop och vi fick ga in dar och dansa lite indisk tjolahoppsandans till full orkester, videokameror och kamerablixtar 🙂

Vi stannade inte sa lange utan fortsatte hemat.

Idag har vi varit och kollat pa Taj Mahal. GRYMT! Vi var dar redan i soluppgangen eftersom vi inte fick boka om vara tagbiljetter (tagen var fulla). Vilken javla byggnad!! Man forstar att det ar ett av varldens sju underverk!

Efter det har vi varit och kollat pa Agra fort. Det var ocksa grymt men det kunde inte jamforas med Taj.

Nu aker vi snart till stationen for att ta ett tag till Mutharai(?) dar nattaget till Mumbai gar fran. Det ar en 14-timmars resa dit ungefar sa natten ar raddad 🙂

La upp ett par bilder. Uppkopplingen har ar ratt seg sa det blev bara nagra stycken. Resten far bli nar det blir lite fart pa natet (hemma?)

See ya in Mumbai, staden med 16.5 miljoner invanare